Museus

Enrera queden les vacances, enrera queda el descansar sense parar i oblidar-nos del tràfec diari de l'escola, els deures i el que m'ha dit el meu amic/amiga. Ja hem tornat fa dues setmanes i ja estem amb les piles ben posades. Des d'aquí, benvinguts de nou!

I com que ja hem arrencat, els alumnes de 6è aniran el proper dimecres al Museu de la Música de Barcelona. 

Aquest Museu té una doble història recent: per una banda perquè fou creat a partir de les donacions de la burgesia catalana del modernisme, és a dir, el museu es va crear a partir del que la gent amb més diners de principis de segle XX (1900 en endavant) donava al Museu. Hem de tenir en compte que els grans museus d'Europa van ser fundats a partir de les col·leccions d'objectes (en aquest cas instruments musicals) que havien tingut reis i nobles del país des de temps molt antics.
Per l'altra perquè el Museu que anem a visitar és força nou, fins fa 5 anys estava en un petit edifici modernista de l'Avinguda Diagonal.

Els museus tenen una doble funció: s'ocupen de restaurar i conservar un grapat d'instruments antics i, per altra banda, divulgar-los, fer-los conèixer a la gent. Totes dues funcions són molt importants ja que es necessita una de l'altre. És necessari que es preservin i es cuidi el que recorda el nostre passat i, alhora, també l'hem de conèixer nosaltres per valorar-lo i tenir un sentit crític del que en el passat va passar o era. I en el cas del Museu de la Música, de tots en general, també.

El Museu que anirem dimecres és petit però ple d'encant i petites joies (amb això s'assembla molt a l'art català) que tenen un interés afegit a nivell artístic per les seves decoracions treballades.

No cal dir que us animo a que el visiteu, que hi han descomptes i dies gratuïts, que hi han molts recorreguts per fer, activitats musicals i tallers... En definitiva, en el Museu de la Música, en els museus en general, hi ha molt per fer, molt per descobrir i està al teu abast, aprofita-ho!



Los comentarios están cerrados.