"Dies Irae" gregorià amb FLAUTA

Després del concert de Nadal, reprenem les classes i amb els de 3rA comencem a parlar de la música a l'Edat Mitjana i del cant gregorià amb aquest Dies Irae presentat en format Wix per Pablo del Pozo del bloc Interdisciplimusicas

I què és el Dies Irae? La traducció del llatí és dia de la ira i és una composició gregoriana (se'n diu seqüència gregoriana) del segle XIII. El poema descriu el dia del judici final, amb l'última trompeta que crida els morts davant el tron diví, on els escollits se salvaran i els condemnats cauran a les flames eternes. Habitualment sentim aquesta melodia gregoriana durant les cerimònies d'enterrament. Podeu escoltar la melodia original i veure la traducció de la lletra en català AQUÍ.

I qui és Nicolas Berthe? Bé, no us penseu pas que és el compositor. La melodia és del segle XIII i Nicolàs Berthe és qui ha fet el remix maquinero que ens servirà com a acompanyament. 

Recordeu que amb aquest nou format Wix podeu veure la partitura i escoltar  la música amb els dispositius mòbils (tables i telèfons)



Los comentarios están cerrados.