Taller d’ukelele a l’escola

Avui us volem presentar la nostra proposta per introduir la pràctica de l’ukelele a l’escola. Es tracta d’un taller (de 3 a 5 sessions) en el qual l’alumnat coneixerà una mica millor aquest instrument i s’iniciarà en la seva pràctica instrumental.

L’ukelele és un instrument de corda pinçada tradicional de Hawaii que s’ha popularitzat els darrers anys gràcies a cançons com aquesta.

 

Tipus d’ukelele

Segons la mida i l’escala, trobem quatre tipus bàsics. De més agut a més greu tenim: soprano, concert, tenor i baríton.

ukeleles tipus

Parts de l’ukelele

parts ukelele

Cordes

L’ukelele té quatre cordes, la primera és la que té el terra més a prop i la quarta la que té el sostre més a prop.

cordes ukelele

En la següent imatge podeu veure cada nota representada al pentagrama i a la tabulatura. El número de la tabulatura representa quin trast hem de pressionar.

notes a l'aire

En aquest cas, com que són cordes a l’aire, sempre trobem el número zero. Per exemple: la nota Sol es toca pinçant la corda 4 a l’aire.

Posició de les mans  

Cal tenir en compte la numeració dels dits de la mà esquerra.

dits ukelele

Cada dit es col·loca al seu trast corresponent: el dit 1 va al primer trast, el dit dos va al segon i així successivament. És molt important que estiguin ben arquejats per tal que les cordes vibren bé quan fem els acords.

Amb la mà dreta podem utilitzar el dit pols per a les cordes 3 i 4 (les de més amunt) i l’índex i el mig per a les cordes 1 i 2 (les que estan més avall).

A tocar!

Bé, doncs, ara ja podeu començar a gaudir d’aquest meravellós instrument. Per començar a tocar i gaudir des del primer moment, us he preparat aquesta fitxa amb cançons senzilles (la majoria amb les cordes a l’aire). En aquest primer taller només treballarem un acord, el de Do Major. Descarregueu la fitxa seguint l’enllaç.

Si no us voleu perdre cap article us podeu subscriure amb una adreça de correu electrònic. També ens podeu seguir a la nostra pàgina de facebook.

I recordeu: compartir multiplica!





Los comentarios están cerrados.