Els instruments de vent a en "Pere i el llop"

El dia 23 d'abril  dia de Sant Jordi és també l'aniversari del naixement d’un gran músic: Sergei Prokófiev. Una de les seves obres més conegudes és el conte Pere i el llop.

Pere i el llop és un conte explicat amb música  on cada personatge és representat per un instrument o grup d'intruments.

Els personatges principals són Pere (quartet de corda), l'ocell (flauta) el gat (clarinet), l'ànec (oboè), el llop (trompa), l'avi (fagot) i els caçadors (timbales)


L’argument és:
"Un dia, en Pere va sortir de casa i es va fer amic d’un ocell. Com que en Pere s’havia deixat la tanca oberta, un ànec va escapar-se i va anar a banyar-se al toll. Allà s’hi va trobar un ocell, que no havia vist mai cap ànec. I com que l’ànec tampoc no havia vist mai cap més ocell, van quedar tots dos meravellats. Tan meravellats estaven, que no s’adonaven que el gat se’ls acostava per menjar-se’ls per berenar. Sort que en Pere ho va veure i va cridar: “Vigileu!”. En Pere va cridar tan fort que fins i tot el seu avi, des de casa, el va sentir. I va sortir a renyar-lo, tot cridant ben enfadat: “Pere! Torna a casa! I si ve el llop?” En aquell moment, el llop va aparèixer disposat a cruspir-se el primer despistat que trobés…, que va ser l’ànec. Abans que el llop afamat s’empassés cap més dels seus amics, en Pere va dir al seu avi: “No em fan por els llops”, i va sortir amb una corda per capturar-lo. Sense que el veiés el llop, es va enfilar a un arbre i, amb l’ajuda de l’ocell, va aconseguir fer un llaç a la cua del llop. Quan els caçadors que perseguien el llop van arribar, en Pere els va dir: “No dispareu, portem-lo al zoo”. I l’hi van portar i encara hi és. I si escolteu amb atenció dins la panxa del llop, encara s’hi sent l’ànec que crida:”Sóc aquí”. (Font: Atrapasons)

I aquí teniu el conte (Font: Atrapasons) . EN PERE I EL LLOP

Veurem un curt d'animació que va guanyar un Oscar l'any 2008, dirigit per Suzie Templeton, basat en aquest conegut conte musical de Sergei Prokofiev.


Pedro y el lobo from silvinacampos on Vimeo.

En aquest  JOC  hi trobareu una divertida proposta (tot i que una mica infantil) per repassar tots els personatges que han sortit a la històra. És un recurs de l'Euskadico Orquestra.

Per acabar us proposo 3 endevinalles relacionades amb el conte musical. Envieu-me les vostres respostes amb un comentari al blog.
Endevinalla 1 Endevinalla 2 Endevinalla 3 




Los comentarios están cerrados.