LA FLAUTA MÀGICA DE MOZART A INFANTIL

Fa uns dies un amic del racó de Fem Música em preguntava sobre com duia a terme una activitat on els  alumnes de P3 tocaven el carilló. Aprofitant que li vaig explicar amb ell, ho escriuré per recordar-m'ho a mi i a qui li interessi en aquest post.

Quan treballo l'audició de la Flauta Màgica a infantil, començo explicant la història com si fos un conte.
El material que necessito són els personatges.
Vaig imprimir les imatges de Tamino, Pamina, La reina de la nit de la web de l'edu365 http://www.edu365.cat/primaria/muds/musica/mozart/index.htm  i el Papageno i Papagena les vaig treure d'un llibre de l'editorial cruïlla de fa uns anys. Les vaig retallar i plastificar perquè així duressin molt de temps ;-)Si, si, i dues reines de la nit. Enganxades una rera l'altre en un pal de fusta.


La història l'explico més o menys diferent, depén del dia i dels nens:
Hi havia una vegada un príncep que es deia Tamino que acabava de salvar-se de ser devorat per una enorme serp mentre passejava per un bosc. 
Allà es va trobar a una reina molt i molt preocupada perquè li havien segrestat a la seva filla Pamina. La reina (primer ensenyo la imatge de la reina bona) li va demanar al princep si podia ajudar-la a trobar-la. Li va ensenyar una foto de la Pamina, i el príncep només veure-la se'n va enamorar. Es va penjar la foto al coll (com s'aprecia a la imtage) i amb l'ajuda d'en Papageno i una flauta màgica van anar a lliberar-la.
Després de passar moltes aventures van alliberar a Pamina i es van adonar que qui havia segrestat a la noia era realment... la seva mare... la temible Reina de la nit,..(llavors ensenyo el darrera de la foto on surt la reina dolenta) que volia fer-se amb el poder absolut del món. 
Però gràcies a la flauta màgica i a unes campanetes, l'amor va triumfar i va guanyar el bé.
El princep i la princesa es van enamorar, però que va passar amb el seu ajudant Papageno, que també buscava l'amor?
Doncs que va trobar-se a una Papagena molt divertida i també es van enamorar.

El primer dia els pregunto si volen sentir a la malvada Reina de la Nit i els poso la seva àrea. Parlem de la seva veu que és molt aguda i els animo a que ells dibuixin la seva Reina de la Nit i la convertirem en titella.
(Portar un detallet a casa des de l'aula de música és molt interessant perquè així els nens comparteixen el que han après amb els pares)

 El segon dia vam escoltar el duet simpàtic del Papageno i la Papagena quan es van trobar i es van enamorar. Molt divertida. Els pregunto què creuen que s'estan dient ja que no els entenem perquè canten en un altre idioma. També aprofito per parlar de la veu d'home que és greu i la de dona (com la que vam sentir de la Reina de la Nit) que és aguda. Dos conceptes que poden ser nous per ells, depèn si  ho treballes a P3 o a P5.

 Si cliques la imatge els sentiràs cantar

I l'últim dia vam sentir al PAPAGENO tocant les "campanetes màgiques" que no eren res més que un CARILLÓ, un instrument que precisament en tenim a música !!
Els trec als nens i nenes el carilló i els toco algunes melodies que coneixen o no. Després els deixo tocar un per un aquest instrument màgic.i a P5 aquí  

 Per si te la vols imprimir ;-)


Vull agrair a la meva companya Nuria per realitzar la seva missió satisfactòriament :)
Los comentarios están cerrados.