3 CANÇONS I 3 AUDICIONS PEL GENER



No ens adonem i ja aviat estarem un altre cop davant dels nens i nenes fent classe!
Per donar la benvinguda als alumnes al gener, us proposo tres cançons i tres audicions que lligen molt amb aquesta època, a veure què et semblen:

1. EL TORTELL

Cançó molt adient perquè fa un parell de dies que ens estàvem menjant el tortell de reis. Jo la faig a P5/1r que quan entren a classe es troben una corona de rei al mig de la classe!


Després d'aprendre la cançó fem el joc del tortell i les cireres.
Joc del tortell:
 La meitat dels infants es col·loquen en rotllana –fan de tortell–, agafats. Van girant fins que arriba el troç de la cançó que diu: Ben farcit de crema... que paren de girar i alçen les mans. És llavors quan l’altra meitat dels nens que estaven a fora esperant –fan de cireres– van entrant i sortint de la rotllana tot travessant-la sense allunyar-se més d’un metre.
En el moment que soni el pandero, els infants de la rotllana –el tortell– baixen les mans i els altres infants –cireres– que quedin dins, formaran part del tortell a la propera partida.

El joc s’acaba quan no queda cap cirera o només en queda una. Aquell nen que fa de cirera i es queda últim li toca ballar amb la corona !!!


Si voleu veure un exemple cliqueu aquí  😋


2. LES JOGUINES
A infantil parlem de tot el que els han portat els reis, que la majoria són joguines, i aprofitem per ensenyar aquesta cançó d"El pot petit".




Aprofito per comentar que fa dos setmanes van venir a l'escola dels meus fills a tocar en una festa i realment em van semblar un grup que anima moltíssim al públic, tan els pares com els nens vam acabar ballant i cantant les seves cançons ja que els seus espectacles enganxen moolt: amb els seus esquetxos, els seus titelles, els músics, el vestuari, la simpatia d'aquesta parella que quan acaben els concerts es dediquen a parlar amb tots els nens i nenes que se'ls acosten... en fi, 100% recomanable
Aquí us deixo una foto amb l'enllaç a la seva pàgina web per si no els coneixeu i voleu passeu a mirar!
 A més a la seva web pots trobar versions instrumentals, amb llengua de signes i algunes fitxes descarregables!
La partitura, si cliques aquí!



3. JO SÓC EL REI

Cançó-joc on un dels infants fa de "rei" i es posa al mig de la rotllana. Els altres l'hem d'imitar !
Creativitat al poder!




AUDICIONS:

1. LA SIMFONIA DE LES JOGUINES 
LEOPOLD MOZART

Una de les audicions que més sobta i agrada als alumnes de cicle inicial és la simfonia de les joguines de Leopold Mozart.
Els estranya molt veure que un compositor "tan antic" escrivís música per instruments de joguina!
Doncs com això els motiva molt. després de mirar el video i parlar dels instruments de joguina que hi surten, fem la nostra versió amb els instruments de joguina qe tinc a l'aula.



2. PASSEIG EN TRINEU 
LEOPOLD MOZART

El Passeig musical amb trineu és una obra d'"humor musical".  Fou composta per Leopold Mozart, el pare de Wolfgang Amadeus Mozart, per a les festes de carnaval d'Ausgbourg, el gener de 1756, quinze dies abans del naixement de Wolfgang.
Es descriu el viatge en trineu d'un grup de persones que es dirigeixen a una festa.
Després d'escoltar el fragment ens hem adonat que surten uns gossos al principi, i que se senten els cavalls amb els seus cascavells i el fuet del conductor animant als cavalls.

Fem una segona audició però aquest cop s'han de moure lliurement per l'espai, imitant el recorregut del passeig. Uns nens representen els cavalls i porten cascavells als turmells, i els altres els conductors del trineu. A aquests els dono un pal xino amb un llaç i un cascavell enganxat, com si fos el fuet.




3. LA BALDUFA 
BIZET

Una altra audició que es pot fer tornant de reis, és aquesta de Bizet: La baldufa. A quants nens li hauran portat una baldufa els reis? Saben què és una baldufa ? Molts ja només coneixen les de plàstic i no les de sempre de fusta amb corda :(
Bon nmoment per tornar a jugar amb aquesta joguina tan popular !
Per començar escoltem l'audició i ens imaginem com es belluga aquesta baldufa. Després comentem que han pensat els nens: es bellugava molt ràpid, igual tota l'estona, hi ha un moment que sembla que està a punt de caure i torna a girar, i al final.... acaba caient!!
I per acabar... ens podem drets i fem de baldufes escoltant l'audició? Això els encanta !!




Si vols veure les propostes de l'any passat, clica aquí:




Los comentarios están cerrados.