Analitzem una melodia


Ja estem acabant amb el tema de "La melodia" i per fer-ho farem una activitat d'omplir buits. En aquest cas, hem d'omplir els compassos que tenen un silenci amb un dels compasso que estan amb vermell i que estan numerats de l'1 al 6. Per fer-ho us heu de fixar amb els diferents motius i frases que es repeteixen i que us donaran la pista de quin és el compàs més adient.

Recordeu de repassar   els conceptes de motiu, semifrase i frase (suspensiva i conclusiva) que hi ha a l'anàlisi de la cançó nordamericana  que hem treballat a classe: Comptown Races

El primer que farem és copiar el Minuet que hi ha a la imatge utilitzant Noteflight. (Creem melodies pentatòniques amb Noteflight) Anirà molt bé que l'escolteu diverses vegades per veure si "sona bé" amb els compassos que heu dedicit posar-hi.

Després fareu una anàlisi, tenint en compte tot el que hem après sobre les característiques de la melodia,
1- Contorn de la melodia
2. Àmbit
3- Registre
4- Estructura (semifrases i frases)
5- Escala

Imprimiu la melodia directament del Noteflight  o feu copia de pantalla i feu l'anàlisi a la mateixa pàgina. Després la podeu tocar amb flauta.
Los comentarios están cerrados.