Història del Cinema (2). George Méliès

El 28 de desembre de 1895, el famós prestidigitador i il·lusionista George Méliès assiteix a la primera projecció que es fa amb cinematògraf. Els mateixos germans Lumère el van convidar.

A la pantalla hi ha unes imatges fotogràfiques que es belluguen! Exclama: "Magnífic! Un truc extraordinari!". Però els germans Lumière es neguen a llogar-li l'aparell que fan servir. Per ells, el cinematògraf és un descobriment científic destinat a la recerca. Creuen que la curiositat del públic anirà desapareixent i que el cinematògraf no té futur. Méliès no els fa cas, el cinema serà un espectacle

Se'n va a Londres a comprar un projector que ell mateix fa equipar i compra mil quatre-cents lluïsos de pel·lícula verge. En tornar de Londres, Méliès es fa contruir un estudi i crea la seva pròpia productora. Va rodar més de cinc-centes pel·lícules entre 1896 i 1914. "Viatge a la lluna" del 1902 va ser un prodigi per l'època, ja que utilitza maquetes i filma a través d'un aquari imatges superposades. 

Més endavant, decideix transformar el seu teatre de París en cinema. La mágia només la feia en les sessions de matí, mentre que les sessions de nit es reservaven pel cinematògraf. 

Aquest va ser el segón pas important en la Història del Cinema.

Los comentarios están cerrados.