La invención de Hugo

Aquesta setmana serà una mica especial: jo seré fora uns quants dies i els alumnes de 4tESO aprofitaran per veure una pel·lícula  "La invención de Hugo" del director americà Martin Scorsese.

Amb 11 nominacions als Premis Òscar l'any 2011, Hugo és una petita joia i un homenatge als inicis del cinema. La història de Hugo i el vell venedor de joguines, està basada en la pròpia vida de Méliès: ell i la seva dona tenien un kiosk de dolços i joguines a l'estació de Montparnasse a París.
Nosaltres la veurem i ens fixarem en dos aspectes:

1. Amb les diverses referències que fa a la Història del Cinema: 
  • a George Mèlies i com van ser els seus inicis en el cinema
  • als germans Lumière: a Hugo veiem una impressionat escena d'un tren que arriba a l'estació de Montparnasse i descarrila. A través d'aquesta escena Scorsese també vol fer un petit homenatge a aquella  primera projecció de l'"Arribada del tren a la ciutat" dels germans Lumière. 
  • en una escena que evoca la famosa seqüèncoa del rellotge del Bolton Building a la pel·lícula "L'home mosca" (1923) intepretada per l'actor de cinema mut Harold Lloyd.
2.  Amb la banda sonora escrita pel compositor canadenc Howard Shore. Veurem qui és aquest compositor i analitzarem algun dels fragments de la magnífica banda sonora que va escriure per aquest film.

Los comentarios están cerrados.