Daily Archives: 5 octubre 2018
2 – Venus, el que trae la paz
6 – Urano, el mago
La banda de folk gallega presenta su trabajo “Ribeira Sacra” en el Teatro Ortega, el viernes 5 de octubre a las 20:30 horas
En el año 1986, el panorama de la música folk y tradicional de Galicia conoció una nueva y prometedora formación nacida en la ciudad de A Coruña.
LUAR NA LUBRE es, hoy por hoy, una de las bandas referenciales en este estilo. Considerando a Galicia como punto fundamental de su trabajo, y teniendo en cuenta su carácter, LUAR NA LUBRE entiende que la música es uno de los más importantes factores culturales para la afirmación del derecho a la diferencia enriquecedora del pueblo gallego. El grupo pretende que en Galicia predomine su cultura aunque no rechaza influencias que mejoren su propuesta sin deturpar el carácter central de su proyecto.
El proyecto musical se basa fundamentalmente en las músicas de raíces gallegas, por lo que dedican particular atención al estudio de los principales cancioneros gallegos así como al trabajo de campo que les proporciona un profundo conocimiento sobre la realidad musical gallega que se tiene revelado determinante en sus propias composiciones.
L’any 1994, la UNESCO va declarar el 5 d’octubre Dia Mundial dels Docents per commemorar la signatura de la recomanació del 1966, OIT/UNESCO, relativa a la situació del personal docent.
Aprofitant aquesta data, m’agradaria fer un petit homenatge a totes i tots els Docents, però, especialment a algunes i alguns mestres que vaig tenir a la meva infància. Persones compromeses que van lluitar per millorar l’educació, la societat i el món, mestres a qui sempre els hi estaré agraït.
Ho vull fer compartint una cançó del grup valencià ZOO, que porta per títol “La Mestra”. La primera vegada que la vaig escoltar, immediatament vaig pensar que estava inspirada en la història d’una mestra que anys enrere vaig descobrir al llibre “La mestra”, de Víctor Labrado.
En aquest llibre s’explica la història de Marifé Arroyo, una mestra que va lluitar per una millor educació i que, per aquest motiu, va ser represaliada. En definitiva és la història d’una de moltes i molts mestres compromesos que van aconseguir canviar la nostra societat radicalment.
A tots vosaltres, Moltes gràcies!
Si us ha agradat, recordeu que compartir multiplica!
Si no us voleu perdre cap article us podeu subscriure amb una adreça de correu electrònic.
També ens podeu seguir a les xarxes socials: