El naixement de la notació musical

L'ésser humà ha tingut sempre la inquietud de preservar en el temps tot allò important que ha fet a la vida. Segurament per això es va inventar l’escriptura fa milers d’anys. 
La Història de la notació musical va començar fa més de dos mil anys a la Grècia antiga. Seikilos i segles més tard el monjo Guido d'Arezzo, són fonamentals en el seu naixement.
Avui hem conegut a Seikilos que va deixar escrita una inscripció en una columna de marbre dedicada a la seva esposa Euterpe. Aquesta inscripció anava acompanyada  d'una cançó escrita en notació musical antiga.

Si aquesta columna és important, és perquè damunt del text escrit en grec hi va deixar escrita la melodia. La notació que van utilitzar en aquella època no és com la que avui coneixem, ja que enlloc de notes hi ha lletres i enlloc de figures musicals hi ha punts i ratlles que indiquen la durada de les notes. També hem conegut qui va ser Guido d'Arezzo i el paper que va tenir en la invenció del nom de les notes. En aquest article titulat San Juan y las notas musicales escrit per Massimo Pennesi hi trobem informació molt interessant.Los comentarios están cerrados.