OSKORRIren agurra

“Ekainean iragarri zuen bezala, 70eko hamarkadaren hasieran abiatutako ibilbideari amaiera emango dio Oskorrik udazkenean, Hauxe da despedidia birarekin.” BERRIA egunkaritik hartuta.
Askok ez duzue ezer jakinko Oskorri musika taldeari buruz, baina 1972. urtetik  gaur arte, hau da, 40 urte baino gehiago, euskal musika munduan ibili den taldeari, merezi duen agurra emango diogu.
Hementxe duzue, aspaldin prestatutako lana, pixkat berrituta, ta guretzako prest. Has gainezen ikasten eta abesten!!!

http://iratxeallend1.wix.com/oskorri1

"Halloweenyada musical" per divendres! Toquem dues marxes

http://musicaade.wix.com/marchafunebrechopin

S'acosta la Castaween o Halloweenyada (ja sabeu que a Catalunya celebrem la castanyada) i nosaltres no volem deixar passar l'ocasió per celebrar-ho fent una petita performance per l'institut divendres al matí. En el "concert" tocarem dues marxes ben diferents la Marcha Fúnebre de Chopin i Oh when the saints go marching in

http://musicaade.wix.com/ohwhenthesaintsLes dues cançons aparentment són molt diferents però, com veureu, absolutament relacionades amb la diada de Tots Sants, o dia dels morts,  que és el que celebrem el dia de la Castanyada o Halloween que és com en diuen als països de parla anglesa.

Li hem d'agrair a Luís Belmonte (Don Lu Musical) la magnífica adaptació que ha fet de la Marcha Fúnebre de  Frederic Chopin. Amb els alumnes de 2n d'ESO ens ha servit per parlar del Romanticisme musical, del compositor  i també de les "marching bands" a la Nova Orleans de Luois Armstrong. 


El Preludi en re bemoll major Op. 28 nº 15 conegut com la "Gota d'Aigua" és un bon exemple que ens ajudarà"sentir" la música romàntica i saber de què parlem quan parlem de música romàntica.



També hem vist quina utilització en fa el cinema de la música romàntica amb un vídeo dels Simpson

Las cualidades del sonido

Es bien sabido por los docentes de música, que las primeras clases, tanto de primaria como de secundaria, están enfocadas a tratar las cualidades del sonido, siempre adaptado al nivel en el que nos encontremos. Ya sea con ejercicios sobre sonidos del entorno para los más pequeños, o de discriminación auditiva más elaborada, siempre hablamos de sonidos fuertes o suaves, rápidos o lentos, agradables o desagradables,... Esos términos son descripciones de esos sonidos, y eso se basa en las cuatro cualidades del sonido: altura, duración, timbre e intensidad. Para ayudar de manera muy esquemática y muy visual, se ha elaborado un esquema o mapa conceptual sobre estas cuatro cualidades. Nos hemos ayudado de una herramienta TIC muy útil, gratuita y de fácil diseño. Se llama goconqr, y la utilizaremos a menudo por su fácil manejo. Solo hay que registrarse con una dirección de email y listo.
Este esquema ayudará tanto a los primeros cursos de primaria como a los más mayores, porque, aunque está de forma muy resumida, con un solo golpe de vista pueden recordar las diferencias entre unas y otras. Aquí os dejo dicho mapa, y espero vuestros comentarios. Para verlo completo, pulsa el botón de play, y lo verás de forma animada.


El Renaixement musical


Escolta la següent audició i mira atentament la partitura, després respon: Per què creus que el Renaixement és l'època de l'esplendor polifònic?





Comencem el tema 2 "El Renaixement musical", mirem aquest interessant treball fet per la Paola Oliva, on trobarem la cronologia, context social, econòmic, relogiós, característiques musicals i compositors i instruments.



Musica Renacentista from Paolaoliva1