Comencem el Barroc amb un Collage: 3rC

Comencem el Barroc i el comencem fent una activitat d'aproximació i coneixement de molts des compositors d'aquesta època dels quals ja n'hem sentit a parlar.

L'activitat que proposo és un treball que ja vam fer amb els alumnes de 3rESO l'any passat i que enguany incorpora algunes novetats com la possiblitat d'utilitzar aplicacions mòbils.

OPCIÓ 1: amb ordinador
Es tracta de fer una imatge interactiva en la qual hi anirem posant informació de text, imatges i vídeo amb una eina 2.0: Thinglink
La imatge és un collage que cada alumne farà amb una altra eina 2.0: piZap. El collage el farem de compositors del Barroc.

Què farem: 
PAS 1:
1-busquem una imatge de cada un dels compositors del nostre collage
2-fem una selecció dels vídeos del Youtube que vulguem posar a cada compositor (un per cada compositor)
PAS 2: crearem el collage. El nombre d'imatges dependrà del nombre de compositors que hi vulguem posar. Recordeu que una de les imatges ha de ser un mapa polític d'Europa. Aquí teniu les instruccions a seguir:



1- Entrem a piZap 2- Cliquem a "Make a Collage"
3- Seleccionem el disseny segons el nombre d'imatges que posem en el treball 4- Decarreguem el collage (no cal fer "Save")


PAS 3: comencem a fer el nostre treball amb Thinglink (AQUÍ teniu un tutorial). A cada imatge hi posarem 4 punts d'informació:  1- el nom del compositor; 2- país de naixement i dates naixement i mort (amb una imatge del lloc on va nèixer) 3- un vídeo (amb el títol de l'obra i el tipus de forma vocal o instrumental que és); 4- una curiositat o informació d'interés. Utilitzarem la mateixa icona per donar el mateix tipus d'informació a cada imatge. 


Llocs de consulta: ViquipèdiaEl Barroc a Europa (Wix), Música del Barroco I (Glogster), Música del Barroco II (Glogster) fet per Ramón Estebanez.

OPCIÓ 2: amb Apps Mòbils

L'objectiu és exactament el mateix: crear una imatge interactiva dels compositors Barrocs amb Thinglink, però utilitzant aplicacions mòbils. Els passos a seguir són també els mateixos.

Quines Apps podem utilitzar?:

Moldiv (collage) Pic+Pic (collage) Thinglink (imatge interactiva)


Aquí us deixo l'exemple que he fet. Està fet amb eines 2.0




Los comentarios están cerrados.