Arriba la Primavera. Quina?

Doncs si, avui arriba l'estació de la primavera pero també arriba la Primavera de Vivaldi. Els alumnes de l'institut ja saben que aprofitem aquesta data per tocar una adaptació del concert de Vivaldi amb flauta i també per conèixer una mica més la música d'aquest compositor del Barroc.

El que nosaltres toquem a classe és el fragment més conegut del primer moviment Aquest primer moviment diem que té la forma de ritornello perquè té una part que anem sentit repetida varies vegades i que és interpretada pel tutti (tota l'orquestra).
http://musicaade.wix.com/la-primaveraavivaldi

Cada un dels quatre concerts de Les quatres estacions, estan basats en els versos d'un sonet, escrits per Vivaldi mateix, que parla de l'arribada de la primerava i de la resta de les estacions. La música descriu perfectament alguns dels sons que podem sentir durant la primavera com el cant dels ocells, l'aigua corrent pels rierols perque la neu ja es fon, els trons de les típiques tempestes de primavera. 

Per poder entendre-ho millor i disfrutar de la música, veurem un vídeo i escoltarem la versió que el professor Massimo Pennesi del bloc educacionmusical.es ha fet pels seus alumnes. Les tres flautes són tres ocellets cantant. 


També podeu sentir la gravació que la Mònica López i la Mireia Esteve van fer de La Primavera de Vivaldi l'any passat.Los comentarios están cerrados.